In timp ce oamenii loviti de viituri traiesc adevarate tragedii, unii politicieni nu catadicsesc sa isi faca imagine in fata lor. Un exemplu elocvent este cel al lui Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea. Acesta a trecut vineri prin unele dintre comunele sinistrate si, stand de vorba cu oamenii, le-a spus ca el va face "lucrurile pe care nu le-au facut guvernantii".

"Am facut mai mult decat au facut cei de la Guvern care nu stiu sa gestioneze o criza. Apa minerala si mancarea stau in vama la Focsani si astia nu stiu nici macar sa o imparta. Eu am adus salupele mele ca sa scot sinistratii dupa ce alea de la armata plecasera", a declarat Oprisan in fata oamenilor si a reporterilor.

In prima faza, el le-a promis locuitorilor din Rastoaca ca le aduce un excavator care sa sape mai repede un sant necesar scurgerii apei. A pus mana chiar pe telefon si a vorbit cu cineva despre acest aspect. Dupa circa o ora, in zona a venit, intr-adevar, un excavator, dar nu adus de Oprisan, ci de cei de la Imbunatatiri Funciare (ANIF). "Uite, dom'le, ce putere are Oprisan. Vedeti, a adus excavatoru'", ne spune un satean.

Ce nu stiau oamenii este faptul ca acel excavator era programat sa ajunga acolo cu putin timp inaintea ministrului Gheorghe Flutur. "Nu stim ce a spus Oprisan. Excavatorul era deja programat sa ajunga aici pentru a sapa un sant de evacuare a apei", ne-a declarat Ionel Partene, director ANIF Vrancea.

Surprinzator este faptul ca de la localnicii din Vadu Rosca, localitatea cea mai afectata de inundatii, am aflat ca Oprisan s-a laudat chiar ca il aduce acolo pe Traian Basescu "ca sa vada si el cum este la inundatii". Ce nu stiau oamenii este ca presedintele tarii isi anuntase sosirea in zona. Si chiar daca a venit a doua zi, multi dintre locuitorii comunelor inundate cred ca Oprisan a fost cel care l-a adus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.