Consiliul Stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare (ANSVSA) a decis ca ouale comercializate in Romania, indiferent de sistemul in care sunt crescute gainile, indeplinesc toate conditiile de siguranta si nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea oamenilor, a anuntat institutia.

Decizia a fost luata in cadrul Consiliului Stiintific al ANSVSA, intrunit in data de 1 martie, din care face parte si profesorul universitar dr.Gheorghe Mencinicopschi, informeaza NewsIn.

Potrivit ANSVSA, concluzia, adoptata prin votul unanim, s-a bazat pe inexistent,a unor dovezi stiintifice care sa demonstreze prezenta hormonilor stresului in oua sau a faptului ca ouale provenite de la gaini crescute in custi sunt „toxice”. [Gaini fericite si populatie mai sanatoasa vs. oua "mai scumpe"]

Gheorghe Mencinicopschi afirma recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca ouale provenite de la gainile crescute in baterie sunt nocive pentru sanatatea oamenilor. Ulterior, reprezentantii a 14 unitati de producere si comercializare a oualor l-au actionat in instanta pe acesta, pe motiv ca in urma afirmatiilor facute vanzarile de oua au scazut, cerand daune de 1,5 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.