Normele de proiectare a cladirilor si materialele folosite la constructii au fost imbunatatite in Romania dupa cutremurul din 1977, astfel ca imobilele construite dupa seism, pana la Revolutie, sunt de foarte buna calitate, a declarat, la Realitatea FM, inginerul Costin Georgescu.
"E o realitate faptul ca ce s-a construit in Romania dupa cutremurul din 1977 si pana la Revolutie este de foarte buna calitate.
S-a speriat toata lumea, inclusiv conducerea tarii de atunci, si s-au schimbat normele de proiectare, de rezistenta a constructiilor. S-a ingrosat fierul, a crescut calitatea betonului necesar la constructii”, a declarat, la Realitatea FM, inginerul Costin Georgescu, fost diector al SRI, potrivit NewsIn.

In opinia inginerului, in aceasta perioada ar trebui ca ministerul de resort, prin Inspectoratul pentru Controlul Calitatii Constructiilor, sa acorde o mai mare atentie disciplinei in sectorul constructiilor.

Costin Georgescu aduce ca argument exemplul anumitor cladiri construite in prima perioada de dupa Revolutie, fara proiecte sau autorizatie de constructie, unele chiar pe malul raurilor, ceea ce a dus, in cateva cazuri, la inundarea acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.