Medicul Razvan Tranca a fost achitat marti, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pentru infractiunile de viol si tentativa de omor, dupa ce, initial, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru a doua infractiune, dar decizia nu este definitiva.

De asemenea, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins actiunea civila a fostei paciente a lui Tranca, Andreea Mocanu, care l-a acuzat pe doctor de viol si tentativa de omor, astfel incat Tranca nu mai trebuie sa-i plateasca daune morale in valoare de 50.000 de lei, asa cum a stabilit initial Tribunalul Bucuresti, relateaza NewsIn.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Razvan Tranca a fost achitat de viol si la Tribunalul Bucuresti pe 26 februarie 2009, dar condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de omor. Tribunalul Bucuresti a retinut, in motivarea deciziei din dosarul in care medicul Razvan Tranca este acuzat ca a violat si a incercat sa omoare o tanara in urma cu trei ani, ca procurorul care a anchetat cazul Tranca s-a bazat pe "supozitii si deductii" cand l-a acuzat pe medic.

Instanta a sustinut ca procurorul nu a avut dovezi concrete si nu a precizat in ce fel a fost obligata Andreea Mocanu sa intretina relatii sexuale. In ceea ce priveste tentativa de omor, judecatoarea a considerat ca Tranca a avut posibilitatea sa prevada ca Andreea Mocanu se va arunca de la geam, deoarece aceasta il amenintase. Instanta a admis, totusi cererea privind daunele morale de 50.000 de lei, obligandu-l pe medic la plata acestora, pe motiv ca, dupa caderea de la geam Andreea Mocanu nu a putut duce o viata normala, fiind dependenta de ajutorul familiei sale.

Razvan Tranca, chirurg la Spitalul Grigore Alexandrescu si asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, tata a doi copii, este acuzat ca ar fi aruncat-o, in seara de 15 februarie 2007, pe pacienta sa, Andreea Mocanu, de pe balconul apartamentului familiei Tranca. Andreea Mocanu a scapat doar cu niste fracturi, iar pe 23 februarie 2007 a fost eliberata din spital, unde i s-a fixat o proteza, potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.