In cadrul unui eveniment organizat de catre Departamentul de Comert Exterior al Camerei Economice a Austriei si Facultatea de Studii Economice din Bucuresti, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a incurajat plecarea tinerilor la studii in strainatate.

Ministrul a pus insa si o conditie: dupa terminarea studiilor, tinerii ar trebui sa revina in tara.

“In Romania exista aceasta idee a pastrarii inteligentei romanesti acasa. Eu cred insa ca este foarte important pentru studenti sa plece peste hotare. Este la fel de important ca acestia sa se intoarca, dupa terminarea studiilor. Vreau sa le spun tinerilor nostri: va incurajez din toata inima sa plecati la studii in afara , iar noi vom face tot posibilul ca voi sa faceti asta. Dar exista si o a doua fata a monedei, aceea ca va incurajez sa sa va intoarceti, pentru ca numai in acest fel se va indeplini o completa integrare a Romaniei in Uniunea Europeana”, a afirmat ministrul Educatiei.

Actualul ministru al educatiei a fost el insusi student in cercetare la Strasbourg inainte de ‘89, pentru ca mai apoi sa activeze in calitate de cercetator in SUA si Japonia, si sa revina in Romania, cu gandul de a schimba sistemul educational si stiintific (vezi Dilema Veche).

Declaratia ministrului a fost facuta astazi, in cadrul deschiderii evenimentului Austria Showcase- „Viena/Austria - Centru al educatiei si al stiintei“. Cu ocazia acestui eveniment, s-a aratat importanta investitiilor care ar trebui facute in capitalul uman, in resursele umane, pentru o mai buna cooperare intre natiuni.

In contextul evenimentului, s-au prezentat 10 unitati de formare de stat si particulare din Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.