Ministerul Turismului a amendat anul trecut 304 unitati de primire turistica, cu 742.500 lei in total, pentru neregulile depistate, suma dubla fata de amenzile contraventionale aplicate in 2008 de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (305.100 lei).

Cea mai mare amenda, respectiv 8.000 de lei, au primit-o hotelurile Bocca del Rio din satul Gura Raului (judet Sibiu), Cetate din Alba Iulia (judet Alba) si hotelul Belvedere din statiunea turistica Olimp. Amenda a fost aplicata pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 709/2009, art. 10, lit.e., pentru "continuarea desfasurarii activitatii in structura de primire turistica dupa retragerea certificatului de clasificare", potrivit datelor ministerului, a anuntat NewsIn.

"Structurile de primire turistica ce au fost declasificate sunt: hotel Onix din statiunea turistica Cap Aurora, hotel Ila din Vama Veche, restaurantul Victoria din statiunea turistica Mamaia, hotel Palm Beach din statiunea turistica Mamaia, hotel Havana din Constanta, hotel Cleopatra din statiunea turistica Saturn, hotel Minerva din statiunea turistica Mamaia, vila Nufarul din statiunea turistica Lacul Sarat, pensiunea turistica Relax din Ramnicu Valcea, hotel Andy din statiunea turistica Predeal, bungalow-ul La Cetate din Targu Neamt", potrivit datelor furnizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.