Din cauza igienei precare, 72 la suta din romani prezinta carii dentare si 57 la suta din populatie nu au o respiratie sanatoasa, ca sa nu mai vorbim de igiena corporala.

Jumatate dintre romani nu se spala pe maini dupa folosirea toaletei, iar mai putin de jumatate dintre noi ne spalam pe maini dupa ce ingrijim un animal. Mai mult, unul din patru adulti nu se spala pe maini dupa ce schimba scutecele sau pampersii sugarilor, in timp ce doar unul din patru romani nu se spala pe maini dupa ce a intrat in contact cu bani, desi acestia sunt un purtator major de microbi cauzatori de boala. Acestea sunt rezultatele unui studiu prezentat joi de o mare companie de cosmetice care activeaza si pe piata din Romania.

Un alt studiu dat publicitatii la sfarsitul anului trecut arata ca un roman foloseste mai putin de doua tuburi de pasta de dinti pe an si patru bucati de sapun, transmite Gandul.

Raportat la tarile europene, consumul local de deodorante este destul de mic. Un studiu realizat in anul 2008 arata ca romanii folosesc 1,30 bucati pe cap de locuitor, sub media unor tari din Europa, unde se ajunge pana la 5,4 bucati pe an.
Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.