Peste 50% dintre femeile participante la un studiu in Marea Britanie considera ca victimele abuzurilor sexuale sunt vinovate pentru astfel de incidente

Printre argumentele respondentelor se regasec dansul si tinutele provocatoare, dar si flirtul, atitudini "responsabile" in mare parte in cazul unui asemenea incident, au declarat peste 50% dintre participantele la un studiu efectuat de clinici pentru persoanele agresate sexual. Cel mai judecate in aceasta privinta sunt femeile cu varste cuprinse intre18 si 24 de ani.

Mai mult, astfel de conceptii impiedica femeile abuzate sa depuna plangeri la politie: una din cinci femei nu raporteaza violul de rusine, in timp ce altele considera ca nu vor fi crezute, potrivit raportului "Wake Up To Rape".

Alarmant este si faptul ca unul din trei barbati sustine ca nu este viol daca au facut sex cu o femeie, desi aceastea nu a dorit acest lucru, in timp ce 13% dintre participanti recunosc ca au avut relatii sexuale cu femei care erau prea bete pentru a realiza ce se intampla.

"Violul i se poate intampla oricui, in orice circumstante, insa acest lucru nu inseamna ca este vina victimei", precizeaza Elizabeth Harrison, directoarea centrului "Whitechapel Haven", din Londra.

Orgnizatorii campaniei propun si incurajeaza educatia cu privire la violenta sexuala in scoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.