Guvernul Romaniei si al Elvetiei vor semna anul acesta, cel mai probabil in primul semestru, un acord prin care Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare sa finanteze cu 7 milioane de euro proiecte ce au in vedere dezvoltarea sistemului medical de urgenta din Romania.

Proiectele vor viza pregatirea personalului prespitalicesc si spitalicesc in ingrijirea medicala de urgenta si a personalului care asigura serviciile medicale de urgenta cu ajutorul elicopterelor, anunta Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, s-a intalnit joi, la sediul institutiei pe care o conduce, cu ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti, Livio Hurzeler. Cei doi oficiali si-au manifestat "vointa pentru continuarea asistentei conferite de Guvernul Confederatiei Elvetiene in domeniul sanatatii publice din Romania, ca tema principala de cooperare in cadrul Proiectului Elvetian de Solidaritate pentru noile state membre al UE", dupa cum mai precizeaza reprezentantii ministerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.