Piata produselor lactate a stagnat anul trecut la valoarea de 1,1 miliarde de euro inregistrata in 2008, potrivit reprezentantilor Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelului (APRIL).

"In 2009, piata produselor lactate a avut aceeasi valoare ca in anul 2008, ceea ce inseamna ca am reusit sa recuperam scaderile inregistrate in primul trimestru al anului. Revenirea a inceput cu luna mai si pana in luna august, cand am inregistrat vanzari mai mari decat ne asteptam, depasind media obisnuita a vanzarilor in lunile de vara", a declarat Valentin Blanaru, director general al APRIL. Potrivit acestuia, cresterea consumului dupa luna mai s-a datorat scaderii preturilor la produsele lactate in medie cu 10%.

Astfel, in aceste conditii, volumul de lapte procesat a crescut anul trecut, comparativ cu 2008, iar profitul precesatorilor a inregistrat o scadere usoara, potrivit Wall-Street. "In 2009, s-a consumat mai mult lapte, pe fondul acestor promotii si reduceri de preturi. Acest lucru inseamna ca procesatorii au lucrat mai mult, insa nu se traduce neaparat si intr-un profit cel putin similar cu cel din anul anterior. Astfel, profitul procesatorilor a scazut usor in 2009, insa pentru ei este suficient ca au reusit sa ramana in piata si sa isi pastreze clientii, pentru ca 2009 a fost un an de intarire a piete, nu de aparitie de noi branduri", a mentionat directorul general al APRIL.

Cititi mai multe in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.