O persoana a decedat din cauza gripei A/H1N1, in ultimele 24 de ore. Numarul total al victimelor a ajuns la 120, potrivit celui mai recent bilant al Ministerului Sanatatii.

In acelasi interval, au fost inregistrate patru noi cazuri de imbolnavire. Numarul total al romanilor infectati cu A/H1N1 de la aparitia virusului a ajuns la 6.969.

"Fenomenul scaderii numarului de cazuri nu este o intamplare. Speram ca va dura. Nu stim cand va urma un nou val al pandemiei, speram sa nu mai fie cazul pana in toamna. Oamenii continua sa se vaccineze, in ciuda discutiilor legate de vaccin, iar cu cat se vaccineaza mai multi, cu atat este mai bine", a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT), Adriana Pistol.

Potrivit prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului Sanatatii, s-a constatat o scadere a numarului de cazuri de A/H1N1, iar specialistii se asteapta ca acest fenomen sa se mentina cel putin doua saptamani.

"Teoretic, ar trebui sa dureze tendinta de scadere. Cel putin din raportarile pe care le avem la nivel global, in centrul si estul europei se mentine inca o rata ridicata a imbolnavirilor, spre deosebire de vestul Europei. Un nou val nu stim cand va veni, trebuie sa vedem cum se comporta pana in primavara. Oricum, ne asteptam sa se diminueze numarul cazurilor in continuare. De gripa A/H1N1 nu vom scapa asa usor, va mai dura un an, doi", spune reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania, Victor Olsavsky.

Vaccinarea copiilor din Romania contra virusului A/H1N1 va incepe, cel mai devreme, in martie, pentru ca, pana in prezent, nu a fost gasit numarul suficient de subiecti care sa fie testati, au precizat, miercuri, reprezentantii Institutului "Cantacuzino" din Capitala.

Aproximativ 1,5 milioane de romani s-au vaccinat impotriva virusului A/H1N1 pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.