Vi s-a intamplat sa va asteptati randul la ghiseu, intr-o institutie publica sau privata, in timp ce functionarii stau degeaba? Fenomenul se regaseste in toate ministerele si institutiile subordonate: parlament, primarii, consilii judetene sau locale.

Capital.ro a realizat un top al locurilor de munca unde avem sanse sa gasim cei mai multi "sezatori".

  • Unde se sta cel mai bine: la stat sau la privat?
In administratia locala, numeroase servicii sunt inventate pentru clientela politica. Pentru crearea unui post de sef este nevoie insa de altele in subordine. De exemplu, o angajata la Muzeul Satului lucreaza si la minister, ca secretara, pe conventie civila, sau soferul secretarului de stat este angajat si ca tractorist la Muzeului Satului. Si la directiile de cultura judetene sau de comunicare ale institutiilor publice, personalul sta...

Astfel de posturi au aparut si in companiile private, unde avem de-a face cu fenomene de rudenie, pile, interese si obligatii. De exemplu, in fotbal, pe banca sta un presedinte de club sau patron, care castiga si 100.000 de euro pe an.

  • Joburi in care se "sta la greu"
- Liftier in institutii publice
- Portar si personal de paza in institutii publice, dar si la banci, hoteluri etc.
- Sofer pentru demnitari, inalti conducatori de institutii publice, dar si presedinti de banca, mari companii etc.
- Dispecer trafic la RATB si supraveghetor de monitoare in marile magazine, banci, metrou etc.

Toti acesti angajati primesc un salariu minim pe economie, plus diverse sporuri si bonuri de masa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.