Colegiul Medicilor a deschis o ancheta la Spitalul Municipal Pascani, pentru a verifica modul in care un tanar de 36 de ani, internat cu o fractura deschisa la picior, a decedat la trei zile dupa ce s-a prezentat la unitatea sanitara.

Potrivit familiei tanarului, medicii pascaneni au refuzat in prima instanta sa-l opereze, iar la trei zile de la internare, starea tanarului s-a agravat. Moartea pacientului a survenit pe masa de operatie, iar in certificatul de deces se arata ca acesta a decedat din cauza unei embolii pulmonare.

"Noi ne-am autosesizat si am inceput aceasta ancheta. Daca sunt gasiti vinovati, medicii risca sanctiuni in functie de gravitatea faptei, de la mustrare si pana la excluderea din Colegiului Medicilor si ridicarea dreptului de libera practica", a declarat pentru NewsIn presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Conducerea Spitalului Municipal Pascani a dispus deja o serie de masuri in acest caz, seful Clinicii de chirurgie din cadrul unitatii, medicul Corneliu Mihailescu, fiind suspendat din functie pentru o perioada de doua luni. Totodata, medicului Gheorghe Iosub i-a fost desfacut contractul de munca, in timp ce o asistenta si doua infirmiere au primit sanctiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.