Ion Tiriac a semnat un angajament cu Securitatea, dar nu a facut politie politica, a decis in urma cu doua saptamani Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), informeaza Realitatea.net.

Potrivit adeverintei date de CNSAS, Tiriac ar fi fost recrutat de Securitate in 11 iulie 1963 pentru incadrarea informativa a unor sportivi si delegati straini ce vin in R.P.R. pe linia sportiva si sunt suspecti. Tiriac ar fi semnat un angajament avand numele conspirativ „Titi Ionescu”, iar in dreptul sau apar si doua note informativa, din aceeasi zi.

Ion Tiriac a fost abandonat din retea in decembrie 1966 deoarece furniza materiale fara importanta, scrie Realitatea: "Dat fiind faptul ca agentul Ionescu Titi in colaborarea sa cu organele noastre a dat dovada de rea vointa.... propunem abandonarea agentului <Ionescu Titi> si predarea dosarului personal la Serviciul C".

Ion Tiriac a fost si urmarit de Securitate, potrivit unui dosar prezent la CNSAS, sub numele conspirativ "Tanase".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.