Inscrierea la facultate costa intre 100 si 250 de lei noi, la care se mai adauga alergatura, nervii si stresul.

Si asta fiindca numai taxa este intre 50 si 200 de lei, in functie de institutia de invatamant. In timp ce la Universitatile private taxa de inscriere este mai mica, Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti percepe 200 de lei pentru depunerea dosarului. Banii sunt incasati la secretariatele facultatilor, la contabilitate sau la banca. Sunt exceptati de la plata orfanii, copiii cadrelor didactice sau ai martirilor Revolutiei din 1989. La anumite universitati private, tinerii proveniti din mediul rural beneficiaza de gratuitate. Pentru a fi scutit de taxa, candidatul trebuie aiba acte doveditoare.

DOCUMENTE

Dosarul de inscriere trebuie sa contina diploma de bac sau o adeverinta de la liceu si o foaie matricola. Pe langa acestea mai sunt necesare: certificatul de nastere, buletinul de identitate, o adeverinta medicala, precum si trei poze. Cei care candideaza la mai multe facultati pot depune la dosar copii legalizate ale actelor. Iar pentru o pagina legalizata, orice notar public cere aproximativ 3-4 lei. Pozele costa si ele cel putin 7 lei.

Asadar, pentru un dosar fiecare candidat cheltuie cam 40-50 de lei. Elevii care dau la facultate in alt oras decat in cel de provenienta mai platesc si cazarea care costa cel putin 10 lei pe noapte pentru o persoana. Asta daca aleg sa stea in caminele universitatilor, si nu la hotel, unde tarifele sunt mult mai mari. Perioada inscrierilor la facultate incepe cam de pe 14-15 iulie.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.