Patru persoane care contractasera virusul gripal A/H1N1 au decedat de ieri pana astazi, numarul deceselor inregistrate ridicandu-se la 100. In acelasi interval de timp au fost confirmate 131 de noi imbolnaviri.

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat patru decese la pacienti bolnavi de gripa porcina si au fost confirmate 131 cazuri noi de gripa A /H1N1 in 24 de judete, plus municipiul Bucuresti. Dintre cazurile nou confirmate, 24 au fost depistate in judetul Botosani, 13 in Bucuresti si 11 in judesul Cluj.

Numarul total de cazuri confirmate de la debutul pandemiei pana in acest moment ajunge astfel la 6.386, dintre care 100 decese, potrivit ultimului bilant al Ministerului Sanatatii.

Pana in prezent, in Romania au fost vaccinate 516.905 de persoane impotriva virusului pandemic, potrivit Ministerului Sanatatii. Dintre acestea, peste 300.000 au fost vaccinate in perioada 4-10 ianuarie 2010, fara a fi inregistrate reactii adverse importante la imunizare, spun reprezentantii ministerului. [Testul pentru depistarea virusului AH1N1, in farmaciile din toata tara]

Imunizarea contra gripei porcine a copiilor intre 6 si 16 ani va incepe in februarie, daca vaccinul pentru aceste categorii de varsta, fabricat de Institutul "Cantacuzino", va fi aprobat de Agentia Nationala a Medicamentului, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii.

Autoritatile recomanda vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectarii. Medicii de familie sunt obligati sa vaccineze contra gripei porcine fiecare persoana care solicita acest lucru, in caz contrar fiind sanctionati de Ministerul Sanatatii, potrivit secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel, care a precizat ca vaccinul nu are efecte adverse semnificative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.