Procurorii romani care instrumenteaza dosarul privind "Rapirea ziaristilor" avanseaza cu pasi de pitic catre stabilirea tuturor imprejurarilor in care Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost luati ostatici la Bagdad si, in principal, determinarea rolurilor pe care le-ar fi avut in ecuatie multimiliardarul sirian Omar Hayssam si "locotenentul" acestuia, Mohammad Munaf. "Averea" a aflat ca anchetatorul Ciprian Nastasiu care coordoneaza investigatiile deschise la Bucuresti se va deplasa pentru a treia oara la Bagdad sa stranga noi probe, ce i-ar fi scapat in primele doua vizite. Din informatiile noastre, Nastasiu a omis verificarea unor piste extrem de importante si a trecut peste anumite etape procedurale.

Acest fapt a fost sanctionat de catre judecatorii romani, intr-o prima instanta. Acestia au decis astfel eliberarea lui Hayssam de sub puterea mandatului care-i fusese emis pentru savarsirea unor fapte de terorism. Ziarul nostru a intrat in premiera in posesia unei hotarari, pronuntate in secret, de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul "Rapirea ziaristilor". Acesta arata negru pe alb ca Ciprian Nastasiu a facut o treaba de mantuiala in dosar.

Redam mai jos un pasaj extrem de elocvent: "La termenele din 20 mai 2005 si 21 mai 2005, date la care reprezentantul Parchetului Roman s-a deplasat in Irak, a luat mai multe declaratii unor persoane, precum Al Salmani Omar, Al Salmani Abdel Jabor (Hajji), Al Casir Salam, Al Amin Youssef, Somarai Nakim, Omar Mahmaud si Al Giuburi Ibrahiom, fara a exista dovada de incunostintare a aparatorilor sai asupra efectuarii acestor acte de urmarire, potrivit art. 172 Cod procedura penala".

Aceste concluzii ale judecatorilor romani sunt proba a faptului ca Nastasiu - in jargon fie spus - s-a dus in Irak, pentru a avea de unde sa se intoarca. Sursele noastre sustin asadar ca dincolo de motivatia ca ar avea nevoie sa mai culeaga si alte probe, suplimentare, Ciprian Nastasiu incearca sa repare gafele procedurale comise anterior, in cele doua deplasari din Irak.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.