Incepand cu data de 4 ianuarie 2010, vor fi emise placute de inmatriculare numai cu trei cifre pentru masinile intrate in circulatie in Bucuresti, a anuntat Directia Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

In paralel, proprietarilor de masini li se vor atribui si numere de inmatriculare cu doua cifre, dupa vechiul model, pana la epuizarea variantelor inca nealocate.

Preturile pentru noile placute nu vor fi mai mari decat pentru cele cu o combinatie de doua cifre, informeaza 0-100.ro.

Actualele placi de inmatriculare, cu o combinatie de doua cifre, sunt valabile in continuare. Nu este necesara schimbarea lor, potrivit DRPCIV.

Oficialii institutiei au anuntat inca din 12 mai 2009 ca sunt pregatiti sa treaca la acordarea noilor placute, cu trei cifre, incepand cu jumatatea acestui an.

Cel mai probabil, combinatiile cu doua cifre nu s-au epuizat asa de repede cum se asteptau politistii pentru ca vanzarile de masini (si implicit si inmatricularile) au scazut cu 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.