Dosarul Petromidia se intoarce impotriva procurorilor care l-au tinut o noapte in arest pe omul de afaceri Dinu Patriciu, pentru infractiuni economice.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dezbate astazi raportul inspectorilor judiciari ai CSM in care se constata ca procurorii care instrumenteaza dosarul "Petromidia" au incalcat mai multe norme de procedura atunci cind l-au retinut pe omul de afaceri Dinu Patriciu si au cerut arestarea lui. Potrivit acestui raport, procurorii Georgiana Hosu si Adriana Cristescu au emis o ordonanta de retinere pe numele lui Dinu Patriciu in timp ce acesta era inca audiat.

Dupa aceea, nu i-au pus intrebari in legatura cu acuzatiile pentru care a fost retinut, desi aceasta obligatie a procurorilor este prevazuta in mod expres in Codul de procedura penala. In schimb, au transcris pe un formular tipizat de inculpat toata declaratia olografa scrisa de Dinu Patriciu in cele 16 ore de audieri la care a fost supus inainte de a fi retinut. Declaratia olografa si declaratia pe formular tipizat sint doua acte distincte intr-un dosar penal si se obtin prin proceduri diferite, deci nu pot avea continut identic. Inspectorii CSM propun ca raportul sa fie trimis la Parchetul General "pentru analiza si luarea masurilor care se impun".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.