Petreceri in familie, colinde, cadouri si multa, multa mancare! Desi masa traditionala de Craciun reprezinta o adevarata placere, 'ameninta' silueta de invidiat pentru petrecerea de Anul Nou. Florentina Opris ne propune cateva trucuri pentru a face fata tentatiilor supracalorice din aceasta perioada
  • 1. Inlocuieste dulciurile cu legume si fruct. Prajituri, cozonaci, torturi... O bomba de calorii! Trebuie sa le inlocuim pe cat posibil cu fructe, fie ele crude sau sub forma de sucuri. In ceea ce priveste bauturile, este indicat sucul de portocale in locul carbogazoasele care contin foarte mult zahar si coloranti. Cat despre alcool, stiti cate calorii are un pahar de vin ? 100. Asadar, sa nu exageram.
  • 2. Invata sa iti pacalesti corpul si creierul. Beti cate un pahar, doua de apa cu 20-30 de minute inainte de masa. Odata asezate la masa, luati imbucaturi mici de mancare si mestecati bine. Nu va grabiti, savurati gusturile. Ii dati astfel timp creierului sa va induca senzatia de satietate (dureaza in jur de 20 de minute).
  • 3. Apuca-te de miscar. Fa miscare dimineata, cel putin 20 de minute inainte de micul dejun, pentru a consuma din rezerva de grasime. Seara, ocupa-te de tonifierea musculaturii, cel putin 15 minute.
  • 4. Gustari benefice intre mese. Consumul de hidrati de carbon cu ardere lenta sustine serotonina. Consumati ca gustare mere cu nuci, pentru a va mentine nivelul zaharului in sange in limite normale.
  • 5. Elibereaza-ti organismul de toxine. Din cauza alimentatiei neregulate si bogate in grasimi a meselor de sarbatori, toxinele se acumuleaza in organism. O modalitate simpla de eliminare a toxinelor este sa consumati o supa de legume, in care se toaca 2 legaturi de patrunjel. In felul acesta, 'speli' organismul de reziduri. Consumati la masa de pranz doar aceasta supa pana la Anul Nou, fiind o modalitate eficienta de a da jos 2 kg in 6 zile. Patrunjelul contine vitamina A, C, E, B, mangan, fier, fosfor, magneziu, potasiu, iod, sodiu, are un continut mai mare de fier decat spanacul si mai multa vitamina C decat portocalele.
  • 6. Vitamine si minerale: ajutor in arderea grasimilor. Pentru a transforma hrana in energie in loc de grasime, organismul depinde de sute de enzime care, la randul lor, depind de prezenta vitaminelor si mineralelor. Consuma din abundenta varza, brocoli, grapefruit, fasole, linte.
  • 7. Rasul te ajuta sa slabesti. O portie zdravana de ras este un excelent exercitiu aerob. Pune in miscare muschii abdominali, respiratori, ai spatelui si ai picioarelor, maseaza inima, plamanii si sistemul digestiv.
  • 8. Slabeste in somn. Luati cina cu 2 ore inainte de culcare pentru mai mult timp disponibil arderilor nocturne. O salata din legume cu avocado furnizeaza substante nutritive si grasimi bune care nu se depun pe solduri.

Pe Florentina Opris o puteti urmari in fiecare sambata, de la ora 11:30, in emisiunea "Sport, dieta si o vedeta", la Prima TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.