Guvernul a decis suplimentarea numarului de locuri pentru rezidentii la medicina cu pana la 1.500. Astfel, tinerii medici care au obtinut punctaj de promovare la concursul de rezidentiat, dar fara loc sau post, vor fi incadrati ca rezidenti in medicina de familie.

Guvernul Romaniei a aprobat Memorandumul initiat de Ministerul Sanatatii prin care este prevazuta suplimentarea unui numar de 1500 de locuri in specialitatea medicina de familie, la concursul de rezidentiat sesiunea 15 noiembrie 2009, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

In acest an, au existat absolventi ai facultatilor de medicina promotia 2009 care, desi au obtinut punctaj de promovare la concursul de rezidentiat, nu au putut fi confirmati medici rezidenti, intrucat s-au clasat in afara numarului de locuri sau posturi publicate la concurs pentru domeniul medicina.

Pentru a asigura necesarul de medici de familie din reteaua primara, Ministerul Sanatatii a considerat oportuna suplimentarea unui numar de 1500 de locuri in specialitatea medicina de familie, specialitate pentru care au optat ultimii candidati care s-au incadrat in numarul de locuri/posturi publicate la concurs.

Demersul MS va fi definitivat saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, printr-o Hotarare de Guvern.

Pentru anul 2009, concursul national de rezidentiat a fost organizat in luna noiembrie iar cifra de scolarizare a rezidentilor, aprobata prin Ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii a fost de 2985 de locuri si posturi, dintre care 2670 pentru domeniul medicina, 218 pentru domeniul medicina dentara si 97 pentru domeniul farmacie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.