Autoritatile romane au anuntat miercuri alte doua decese cauzate de gripa porcina, numarul total al mortilor ridicandu-se la cinci, 168 de persoane contactand virusul gripal A/H1N1 doar in ultimele 24 de ore, potrivit ultimei comunicari a Ministerului Sanatatii.
Astfel, de marti si pana miercuri a fost confirmat decesul altor doua persoane bolnave de gripa porcina. Cele doua persoane aveau afectiuni asociate, una dintre ele suferind de leucemie, iar cealalta de obezitate, au explicat pentru NewsIn, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

Miercuri au fost depistate 168 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic, dintre care cele mai multe, 63, in Bucuresti. Totalul cazurilor de pacienti diagnosticati cu gripa noua este de 3.427.

Pana in prezent, autoritatile romane anuntasera oficial trei decese cauzate de gripa porcina. Pe 23 noiembrie, un pacient din Radauti infectat cu virusul gripal A/H1N1, care suferea si de obezitate si diabet, a decedat in ambulanta care il transporta la Iasi. O zi mai tarziu, Ministerul Sanatatii a raportat un al doilea deces, la o femeie din Botosani. Sambata, a fost inregistrat cel de-al treilea deces, fara ca autoritatile sa mai furnizeze date suplimentare, cum ar fi orasul sau daca pacientul suferea si de alte afectiuni asociate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.