Principesa Margareta Sturdza (nascuta Kavaal), mama printului Dimitrie Sturdza, descendent al uneia dintre familiile domnitoare romanesti, a incetat din viata, luni, la resedinta sa din Paris, unde va fi inmormantata vineri, anunta reprezentanti ai familiei.
Nascut la Iasi in 1938, printul Dimitrie Sturdza a plecat din Romania, impreuna cu mama si cei doi frati, stabilindu-se in Norvegia, tara de origine a Principesei Margareta, noteaza NewsIn.

Familia Sturdza, una dintre cele mai vechi case nobiliare, are o rezonanta aparte in istoria Moldovei, careia i-a dat doi domnitori: Ionita (1822-1828) si Mihai (1834-1849). Vasile Sturdza a fost ministru de Interne si presedinte al Consiliului din Moldova in 1859, Dimitrie Alexandru Sturdza prim-ministru al Romaniei intre anii 1901 si 1906, iar Mihail Sturdza a fost ministru de Externe, in perioada 1940-1941.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.