Bucurestenii din sectorul 2 si-au asteptat rabdatori randul la portia de fasole cu costita, au incercat timid "o hora a Unirii" alaturi de edilul Neculai Ontanu, intr-o atmosfera marcata de momentul electoral, in care manifestele politice au concurat simbolurile nationale arborate de 1 Decembrie.

Sarbatoarea Zilei Nationale a debutat la ora 12:00, in fata Primariei sectorului 2 cu o defilare la care au participat zeci de militari, politisti comunitari, dar si sute de elevi de la licee din Capitala, purtand drapelul Romaniei. Edilii au pregatit din vreme totul pentru ca bucurestenii sa se bucure impreuna de celebrarea Marii Uniri: confetti, baloane in culorile nationale si opt corturi in care s-a servit traditionala masa ostaseasca, fasole cu costita, alaturi de paharul cu tuica fiarta autohtona.

Si pentru ca ne aflam in ultima saptamana de campanie pentru turul doi al prezidentialelor, momentele cu iz electoral nu puteau lipsi: zeci de pliante si ziare electorale au fost impartite de simpatizanti printre casoletele de mancare aburinda pe care oamenii nu le-au putut servi decat in picioare, neputand evita micile accidente de varsare a farfuriilor.

Cu un sfert de ora inaintea orei 13:00, la sarbatoarea din fata primariei si-a facut aparitia si presedintele Traian Basescu, un invitat misterios, pe care primarul Ontanu il anuntase cu ton ludic, ca fiind un "un oaspete drag", comenteaza NewsIn. Seful statului a zabovit pentru o vreme in mijlocul multimii, inconjurat mai ales de cei mici, dornici sa-l vada pe presedinte. "Lasati dom'ne copiii sa-l vada pe Basescu, nu va mai inghesuiti asa!", s-a auzit indemnul unui barbat. Traian Basescu a fost servit si cu fasole, chiar cu doua portii, pe care le-a donat insa unor copii.

Dupa 20 de minute petrecute cu primarul sectorului 2 inauntrul primariei, Traian Basescu s-a indreptat spre masina, condus de zeci de oameni care i-au scandat numele. "Ne vedem cu bine dupa 6 decembrie", s-au adresat doua batrane presedintelui. In parcul din fata primariei sectorului 2 stateau, privind spre multime, si cativa membrii PSD, imbracati cu haine de culoare rosie, unul dintre insemnele social-democratilor.

Dupa ce au mancat fiecare pe unde a apucat, chiar si pe cosul de gunoi si pe capotele masinilor, pe strada din fata primariei au ramas hartiile de la confetti, baloane sparte, pancarte calcate in picioare, alaturi de cutii de fasole, pahare goale si ziare mototolite.

Unii cu entuziasm, altii mai timid s-au prins intr-o hora a Unirii, pe strada din fata primariei, pe acordurile muzicii populare care rasuna in boxe. Muzica a incetat pentru un minut, pentru un scurt anunt - "s-a pierdut un copil" - dupa care hora a fost reluata.

[VIDEO] 1 Decembrie marcat de violente politice

Geoana, Antonescu si Johannis au semnat "Pactul de la Timisoara"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.