Ministrul in functie al Sanatatii va propune Guvernului un Memorandum prin care sa se transforme posturile vacante de medic specialist in posturi pentru rezidenti, pentru a rezolva problema celor care, desi au obtinut punctaj de promovare la rezidentiat, au ramas fara posturi.
"Sunt gata sa imi asum in Guvern orice formula prin care tinerii care au promovat concursul de Rezidentiat dar nu au post sau loc sa ramana in sistem. Am gasit, de altfel o solutie. In urmatoarea sedinta voi prezenta Guvernului un Memorandum prin care sa transformam cele peste 2100 de posturi vacante de medic specialist existente in posturi pentru rezidenti. Avem nevoie de medici si nu ne permitem sa-i pierdem pe acesti tineri care vor sa munceasca in sistemul sanitar romanesc”, a declarat ministrul Adriean Videanu la intalnirea cu tinerii medici, informeaza NewsIn.

Luni, ministrul interimar al Sanatatii si secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel i-au invitat la sediul Ministerului Sanatatii pe reprezentantii medicilor care au sustinut examenul de rezidentiat si care au promovat examenul, desi nu exista posturi disponibile pentru ei.

Examenul de rezidentiat s-a desfasurat in data de 15.11.2009 la disciplinele medicina generala, medicina dentara si farmacie. In domeniul medicina generala 4351 de cantidati au promovat examenul, insa numai 2625 dintre acestia au un post de resident asigurat, in sistemul medical. La medicina generala, 4.454 de medici si-au disputat 2.670 de posturi, iar 1400 de medici, desi au obtinut punctaj de promovare, nu au avut loc sau post.

[Rascoala medicinistilor: "Vrem sa avem dreptul de a putea profesa!"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.