Unul dintre cei cinci bolnavi diagnosticati cu gripa porcina si internati in stare grava la Sectia de terapie intensiva de la Spitalul "Sf.Spiridon" din Iasi a murit in noaptea de duminica spre luni, acesta suferind si de ciroza hepatica, de altfel principala cauza a mortii, potrivit MS

Barbatul din orasul Targu Frumos era intubat de trei saptamani, fiind transferat de la Spitalul de Boli Infectioase, dupa ce starea lui s-a agravat. Acesta suferea de ciroza hepatica, afectiune i-ar fi cauzat decesul, au declarat reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, relateaza NewsIn.

Pana in momentul de fata, la Iasi s-au inregistrat 255 de cazuri de gripa porcina. In prezent, patru persoane mai sunt internate in stare grava la Spitalul "Sf.Spiridon", fiind intubate.

Primul dece cauzat de gripa porcina a fost anuntata pe 23 noiembrie, la un pacient din Radauti, care suferea, totodata, de obezitate si diabet. Acesta a decedat in ambulanta care il transporta la Iasi. O zi mai tarziu, Ministerul Sanatatii a raportat un al doilea deces, la o femeie din Botosani. Sambata, a fost inregistrat cel de-al treilea deces, fara ca autoritatile sa mai furnizeze date suplimentare, cum ar fi orasul sau daca pacientul suferea si de alte afectiuni asociate.

Comitetul de Coordonare pentru Gripa a decis sa nu mai faca publice datele personale ale pacientilor decedati din cauza gripei porcine, cum ar fi varsta, sexul si localitatea unde s-a produs decesul.

In aceste conditii, comunicatele ministerului referitoare la bilantul legate de gripa porcina vor contine informatii privind numarul imbolnavirilor si al deceselor cauzate de gripa A/H1N1, fara a fi oferite insa date personale ale persoanele decedate.

  • 82 de cazuri noi de gripa porcina in ultimele 24 de ore, sase scoli au fost inchise
82 de noi imbolnaviri cu gripa porcina au fost confirmate in Romania in ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri fiind depistate in Capitala, 20, si in judetele Bacau, 17, si Hunedoara, 12, potrivit ultimei comunicari a Ministerului Sanatatii. Astfel, bilantul total de la debutul pandemiei a ajuns in Romania la 3194.

Totodata, in urma confirmarii unor cazuri de gripa A/H1N1 in unitati de invatamant, s-a luat decizia suspendarii cursurilor pentru sapte zile la sase scoli: Colegiul National "Decebal" si Scoala Generala "Andrei Saguna" din Deva; Colegiul National "Iancu de Hunedoara", Hunedoara; Scoala Speciala Sf.Andrei din Gura Humorului; Colegiul National “Ferdinand I” si Colegiul National Pedagogic din Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.