Medicina indica directii ce fac referire atat catre influenta psihicului asupra anumitor afectiuni, cat si in sens ivers, a influentei patologiei asupra psihicului. Iata cateva comportamente psihice provocate de anumite boli.
  • 1. O infectie in organism. O infecte in organism, chiar daca nu a fost decelata, determina persoana respectiva sa se comporte foarte preventiv, avand senzatia ca cei din jur ii doresc raul. Totodata, este posibil ca pacientul sa prezinte momente de anxietate, temeri de diverse activitati zilnice, exemene, ganduri negative care privesc esecul. Persoanele in cauza sunt mai irascibile, se simt mai obosite si le lipseste energia de viata, potrivit Healthy
  • 2. Afectiuni gastrice. Persoanele care au afectiuni gastrice se simt vulnerabile, au des crize existentiale, se intreaba adesea ce fac cu viitorul lor, se simt nesigure si au fluctuatii in stilul alimentar. Mai mult, uneori sunt furioase, alteori binevoitoare, fiind totodata inchise in ele si mai predispuse anxietatii.
  • 3. Afectiunile ochilor. Cel mai des, miopia si hipermetropia influenteaza intr-un mod important comportamentul. Miopia este acea afectiune in care omul vede foarte bine obiectele cand le duce prea aproape de ochi, insa la distanta nu vede aproape deloc. Persoanele mioape, ca si cele hipermetroape, au o incredere in sine scazuta. Miopii sunt nesiguri pe diverse activitati, pe ziua de maine, le este teama de ceea ce s-ar putea afla la distanta, atat fizic (ei nu vad), cat si ca viitor (si-au format teama de orice tip de “distanta”).

Hipermetropii sunt circumspecti la ceea ce se afla in imediata lor apropiere, atat ca persoane, cat si ca viata sau moment. Le este teama sa priveasca de aproape detaliile si uneori chiar fug de amanunte. De asemenea, au senzatia ca sunt inconjurati de probleme si dificultati ce ii pandesc la tot pasul. In ambele cazuri de afectiuni oftalmologice pacientii trebuie sa "lucreze" la stima de sine.

Cititi mai multe in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.