Adriana Istodor nu mai e. La doar 29 de ani, jurnalista "s-a dus sa ii ia interviu lui Dumnezeu".

Asa le place sa spuna celor care au cunoscut-o indeaproape, celor cu care vorbea zi de zi, celor carora le destainuia deschis despre suferinta sa - leucemia. Adriana a intrat in echipa redactionala a "Evenimentului zilei" in urma cu trei ani, fiind specializata in domeniul politic. Diagnosticata in urma cu un an cu aceasta boala cumplita, Adriana a trecut peste socul initial. In august s-a casatorit cu un ziarist de la "Romania libera".

In ultimul timp avea speranta omului convins ca poate infrunta totul. "A crezut pana in ultimul moment ca se va face bine. Spera ca, la toamna, va putea participa la nunta unei colege. Ii spunea Oanei ca, daca nu pleaca in Franta, la tratament, va veni la nunta negresit", isi aminteste Magda Spiridon, prietena a Adrianei si colega de redactie. "In ultima vreme am vorbit mult cu Adriana. Stateam la o tigara si ma plangeam ca am de lucru la unele subiecte care ma solicita foarte mult. Ea m-a oprit si mi-a spus: "Magda, eu am leucemie"" .

Colegii spun ca Adriana era din ce in ce mai frumoasa, arata tot mai bine si muncea cu indarjire. Cu optimismul sau, Adriana a putut sa invinga pentru un timp boala. Dar moartea s-a dovedit de neinfrant. In urma cu o saptamana, Adriana a fost internata de urgenta in spital. Starea ei s-a agravat brusc. Joi a fost nevoita sa accepte chimioterapia, procedura pe care o refuzase pana atunci. Sambata, Adriana a plecat din aceasta lume. "Pentru noi a fost o invingatoare", spun colegii sai de redactie.

"Dar ingerilor, lor ce-o sa le spuna Adriana despre noi? Cat suntem de mici in fata marilor provocari ale firii? Cat suntem de dezbinati, de singuri, de tristi? Cred, totusi, ca Adriana le va vorbi frumos ingerilor despre noi toti. Amintiti-va cum zambea!", spune unul dintre fostii colegi. Adriana va fi inmormantata astazi, la cimitirul Domnesti din Bucuresti. Adio, Adriana!

Guvernul a transmis condoleante familiei

Guvernul a transmis condoleante familiei si prietenilor jurnalistei Adriana Istodor, care a incetat din viata sambata, fiind bolnava de leucemie. "Faptul ca Adriana nu mai este printre noi reprezinta o pierdere atat pentru cei care au cunoscut-o si au iubit-o, cat si pentru presa profesionista din Romania", se arata in comunicatul Guvernului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.