Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Cluj a amendat firma Dorna care distribuie laptele in toate scolile din judetul Cluj, dupa ce au fost gasite cutii cu larve si musculite.

Potrivit comisarului sef al CJPC Cluj, Mircea Radu, sesizarea sapte cutii cu lapte stricat a venit din partea unui profesor al Liceului de Muzica din Cluj-Napoca, insa la un control mai amplu in depozitele societatii au fost gasite 100 de cutii a 200 de ml de lapte, in aceeasi stare de degradare, relateaza NewsIn.

"Am fost sesizati de catre profesorii Liceului de Muzica din Cluj-Napoca cu privire la existenta unor cutii de lapte primite de la producatorul Dorna, care prezentau larve si musculite. Din unele cutii se varsase laptele si au fost duse asa pentru a fi distribuite elevilor. In depozitele societatii s-a descoperit un lot de 100 de astfel de cutii de lapte, care a fost retras de la consum. A fost aplicata, marti, o amenda de 10.000 de lei pentru societatea Dorna, urmand sa se verifice in continuare modul de distribuire a laptelui pentru elevi", a declarat Radu.

Explicatia data de conducerea CJPC pentru starea cutiilor de lapte este ca ambalajul a fost deteriorat in timpul transportului.

Inspectorii pentru protectia consumatorului clujeni au mai amendat si firma Boromir, care distribuie cornul in cadrul programului "Laptele si Cornul", pentru o parte din scolile clujene. Amenda, tot in cuantum de 10.000 de lei, a fost data la inceputul lunii noiembrie, deoarece societatea a vrut sa distribuie elevilor cornuri tari.

"Atragem atentia profesorilor si Inspectoratului Scolar Judetean Cluj cand exista cazuri de alimente degradate in cadrul programului Laptele si Cornul sa ne anunte si pe noi", a subliniat comisarul sef al CJPC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.