Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a depus trei cereri de finantare pentru a accesa fonduri nerambursabile, in vederea amenajarii parcului Ghencea si extinderea si reabilitarea parcului Herastrau.

Valoarea totala a investitiei pentru proiectul de amenajare a parcului Ghencea este de 2,46 milioane de lei, dintre care doua milioane din fonduri nerambursabile, urmand ca in parcul de opt hectare sa fie amenajate spatii recreative si zone special amenajate pentru practicarea sportului, precizeaza reprezentantii ALPAB.

Proiectul pentru extinderea si reabilitarea parcului Herastrau are o valoare de 2,5 milioane lei, dintre care 1,5 milioane din fonduri nerambursabile. In cadrul acestui proiect, parcul se va mari cu 3.500 de metri patrati, urmand sa fie realizate lucrari de reabilitare in zona Insulei Trandafirilor si a circuitului pietonal, precum si lucrari pentru iluminarea obiectivelor cu panouri fotovoltaice, relateaza NewsIn.

Proiectul "Sistem administrare electronic (e-administrare ALPAB)", cu o valoare totala de 6,436 milioane lei, dintre care 5,238 milioane lei asigurati din fonduri nerambursabile, presupune crearea unei platforme de "e-internet" de comunicare si monitorizare care va fi folosita pentru accesarea ulterioara a altor fonduri.

Fondurile nerambursabile pentru care ALPAB a depus cerere fac parte din programele administrate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si de Administratia Fondului pentru Mediu.

"Aceste proiecte vor insemna pentru bucuresteni un castig atat in comunicarea cu structurile din administratia locala implicate in actul decizional, cat si un castig in ceea ce priveste spatiile verzi amenajate si gestionate, astfel incat sa punem la dispozitia cetateanului cat mai multe zone de recreere moderne in parcurile pe care le administram", a declarat Radu Popa, director general al ALPAB.

Potrivit reprezentantilor ALPAB, implicarea institutiei in cele trei proiecte cu finantare nerambursabila a fost realizata pentru a veni in intampinarea directivei europene cu privire la marirea spatiului verde pe cap de locuitor, dar si pentru a institui o platforma de comunicare necesara dezvoltarii unui Plan Integrat de Dezvoltare Urbana.

ALPAB este subordonata municipalitatii bucurestene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.