Arestari in lumea interlopa bucuresteana. Unul dintre cei mai importanti locotenenti ai fratilor Sile si Nutu Camataru a ajuns dupa gratii. Iulian M., caci despre el este vorba, a fost incatusat pentru proxenetism si lipsire de libertate. Barbatul facea parte din banda la conducerea careia se afla Angelica Stoica, sora Camatarilor. Activitatea infractionala a lui Iulian M. a fost instrumentata de catre ofiterii Directiei de Investigatii Criminale din Politia Romana, delegati intr-un dosar ce se afla in lucru la Parchetul instantei supreme.

Anchetatorii spun ca cel in cauza a fost pus sub urmarire penala pentru crima organizata, trei fapte de lipsire de libertate si proxenetism in forma continuata. Timp de 2 ani, in perioada 2002-2004, Iulian M. a coordonat activitatea de prostitutie a mai multor tinere, transportandu-le si asigurandu-le protectia la o discoteca din Capitala. Aici, sustine un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), fetele isi racolau clientii si intretineau cu ei raporturi sexuale contra unor sume de bani. Potrivit investigatorilor, in perioada 2003-2004, barbatul a sprijinit grupul infractional condus de fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti in lumea interlopa ca Sile si Nutu Camataru.

Cel care a fost arestat in urma cu doua zile, impreuna cu Iulian Bocu, zis "Calu", Costel Urzica, Stefan G., Danut I. si altii, facea parte din brigada condusa de Angelica Stoica. Grupul infractional era supravegheat indeaproape de Sile si Nutu si se ocupa cu colectarea taxelor de protectie de la proxenetii si prostituatele care derulau activitati ilicite la discoteca respectiva. Sumele respective de bani erau obtinute prin folosirea violentei si intimidari, in unele situatii membrii bandei recurgand chiar si la rapirea unor prostituate, astfel incat proxenetii acestora sa fie fortati sa platesca pentru a le recupera.

La inceputul anului 2003, actionand impreuna cu Angelica si alti membri ai grupului, Iulian M. a rapit trei tinere, pentru ca Sile Camataru sa-i ceara lui Petre Maeanu trei mii de dolari. Pentru toate aceste fapte, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Iulian M.

Reteaua de prostituate din discoteca Herastrau

Angelica si alti membri ai familiei Camataru, alaturi de inca trei persoane, au fost trimisi in judecata in 5 ianuarie 2005, in legatura cu reteaua de prostituate din parcul Herastrau din Bucuresti. Ministerul Public informa atunci ca in acest caz, care va fi judecat de instanta Tribunalului Bucuresti, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au acuzat de comiterea mai multor infractiuni, printre care proxenetism si lipsire de libertate, pe Vasile Balint - zis Sile Camataru, sora sa, Angelica Stoica, fratele vitreg, Constantin Stoica, zis "Gulu", mama acestora, Smaranda Stoica, zisa "Mimi Camatareasa", Costel Urzica, Iulian Bocu, zis "Calu" si pe Petre Maeanu, zis "Tutus".

Sub conducerea lui Sile Camataru, sora acestuia si Costel Urzica au controlat, in ultimii ani, un grup cuprins intre 10 si 17 tinere si au impus taxe de protectie celorlalti proxeneti care aduceau prostituate in discoteca Herastrau. In ultimii ani, "Gulu" si "Mimi Camatareasa" au gazduit mai multe prostituate, iar cea din urma asigura, in unele cazuri, si paza acestora.

La randul sau, "Calu" a racolat diferite femei pentru practicarea prostitutiei, le-a inlesnit aceasta activitate si a tras foloase materiale din ea. Un alt inculpat, "Tutus", era unul dintre rivalii grupului de proxeneti loial Clanului Camataru care a actionat in discoteca Herastrau. El avea cu precadere tinere provenite din Republica Moldova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.