Numarul cazurilor de gripa porcina depistate in Romania este de 727, in perioada 4 noiembrie, ora 17:00 - 5 noiembrie, ora 12:00 fiind confirmate inca 20 de cazuri de gripa cu virus AH1N1 pandemic, iar doua licee au fost inchise, potrivit ultimului bilant al Ministerului Sanatatii.

Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta virusului AH1N1 la inca trei persoane din judetul Suceava, dintre care un elev al Scolii Crestine Filadelfia si un elev al Seminarului Teologic, in timp ce in municipiul dambovitean Targoviste a fost confirmat primul caz de gripa noua.

In cursul zilei de miercuri s-a efectuat triajul epidemiologic la nivelul Scolii Crestine Filadelfia, unde cursurile au fost suspendate ca urmare a depistarii virusului de gripa noua la patru elevi, fiind recoltate 12 probe care urmeaza sa fie trimise la Insitutul Cantacuzino. "Mentionam ca in cursul zilei de miercuri am solicitat Ministerului Sanatatii sa aprobe distribuirea medicamentelor anitivirale catre Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou din Suceava, sectia Boli Infectioase, din cauza cresterii numarului de persoane la care a fost confirmata prezenta virusului A/H1N1 si a faptului ca se preconizeaza cresterea numarului acestora”, a precizat Marinela Gradinariu, director coordonator adjunct al DPS Suceava.

La Targoviste, judetul Dambovita, a fost confirmat, miercuri seara, un caz de imbolnavire de gripa noua la un barbat care s-a aflat la sfarsitul saptamanii trecute in Hotelul Sinaia, unde a fost depistat un focar de gripa noua. Barbatul se afla sub tratament la domiciliu, dupa ce a refuzat internarea. Barbatul, in varsta de 32 de ani a fost transportat cu o ambulanta la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala, dar fiind vorba de o forma usoara, acesta a refuzat internarea.

Alte 17 cazuri au fost depistate in judetul Arad si trei cazuri in judetul Dolj. De asemenea, ca urmare a confirmarii de cazuri cu gripa AH1N1 in colectivitati scolare, in ultimele 24 ore, si in functie de investigatiile epidemiologice care s-au realizat, s-a luat decizia suspendarii cursurilor scolare, pentru sapte zile, la Liceul Dimitrie Filisteanu din Filiasi si la Colegiul National Octavian Goga din Miercurea Ciuc.

De asemenea, au fost suspendate pentru o saptamana cursurile la cate o clasa la Liceul Traian Vuia, Scoala nr. 12 si Scoala nr. 14 din Botosani si la Seminarul Teologic din Dorohoi.

  • Numarul cazurilor de gripa porcina depistate miercuri in Romania este de 35, cele mai multe fiind in Bucuresti si in judetele Botosani si Prahova, a anuntat Ministerul Sanatatii.
In Capitala au fost confirmate, intre orele 9.00 si 17.00, sapte cazuri, in Botosani, sase, iar in Prahova, cinci. Restul cazurilor depistate miercuri se inregistreaza in judetele Suceava (trei cazuri), Bacau, Dolj, Harghita si Timis (cate doua), Arad, Brasov, Dambovita, Calarasi, Neamt si Maramures (cate unul).

Numarul total de cazuri pe teritoriul Romaniei a ajuns, astfel, la 707, dintre care 209 sunt inca sub tratament, potrivit premierului Emil Boc. [
Cat de vulnerabila este Romania in fata noii gripe
]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.