Unitatile de invatamant din Capitala se confrunta cu o criza de personal medical, din cele 850 de cadre sanitare din scoli numai 190 fiind medici, in conditiile in care Bucurestiul are peste 450 de scoli, a precizat, pentru NewsIn, directorul Administratiei Spitalelor, Marius Savu.
"In special in aceasta perioada dificila, in care este nevoie de interventii zilnice ale personalului medical din scoli, am mai avea nevoie de cadre medicale, macar 70 de asistente si 70 de medici. Din pacate nu putem face angajari pentru ca posturile sunt blocate prin ordonanta 34/2009, care prevede diverse reduceri de cheltuieli in contextul crizei financiare. Am facut mai multe adrese catre primul ministru pentru deblocarea acestor posturi, insa nu am primit raspunsul dorit", a explicat Savu.

Pana in prezent au fost suspendate cursurile la diverite clase din Capitala, doua scoli fiind in prezent inchise integral, Scoala nr. 153 si Scoala nr. 147, pentru prevenirea raspandirii virusului, potrivit NewsIn.

Primul caz de gripa H1N1 in scolile romanesti a fost inregistrat la o eleva din Slobozia, pe 16 septembrie. Pe 22 octombrie, au mai fost confirmate doua cazuri de gripa, la Scoala 146 din Bucuresti si la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iasi, fiind vorba si despre primele cazuri cu transmitere comunitara.

Pe 26 octombrie, la scoala generala nr. 15 din Iasi au fost confirmate doua cazuri de gripa A/H1N1, iar dupa efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat si alti copii care prezentau simptome respiratorii, de la care au fost recoltate mai multe probe biologice. Pe 27 octombrie, Scoala nr. 15 a fost inchisa pentru o saptamana, dupa ce au fost depistate 21 de noi cazuri de gripa porcina, fiind vorba despre 20 de elevi si o femeie de serviciu. De asemenea, doua studente care au facut practica la aceasta scoala au contactat, si ele, virusul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.