Numarul total al cazurilor de gripa porcina a ajuns in Romania la 581, de ieri si pana astazi fiind diagnosticati 26 de bolnavi, a anuntat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, care si-a depus astazi demisia din functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Cele mai multe cazurile nou depistate s-au inregistrat in Timisoara si Filiasi. In aceasta dimineata, opt persoane din Timisoara, dintre care patru copii, au fost diagnosticate cu virusul AH1N1, dupa ce au intrat in contact cu o invatatoare din oras. Toate persoanele au necesitat spitalizare. Intre timp, la Filiasi au fost diagnosticate alte opt persoane, cinci dintre acestea primind tratament la domiciliu.

Adrian Streinu Cercel a anuntat inainte de audierea in Comisia de sanatate ca demisioneaza. Acesta le-a transmis deputatilor ca Romania trebuie sa fie pregatita sa trateze si, eventual, sa-si asume intre 3.300 si 6.000 de posibile decese, daca ramane la categoria de pandemie cu rata de deces de sub 0,1%, relateaza NewsIn.

Acesta a sustinut ca, in aceste conditii, Romania trebuie sa fie pregatita cu sectii de terapie intensiva pentru a putea asista acesti pacienti. "Acesti pacienti dezvolta in timp foarte scurt, circa 78 de ore, sindromul asa-numitului plaman alb", a spus Streinu Cercel, precizand faptul ca, in aceasta faza, pacientul se sufoca.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si-a scris demisia din functie in dimineata zilei de marti si a trimis-o premierului in exercitiu Emil Boc. Adrian Streinu-Cercel a ocupat functia de secretar de stat de mai putin de o luna. Acesta este directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", dar si unul dintre cei mai renumiti virusologi din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.