Cu 30 de zile libere pe an, Romania ocupa locul 11, la egalitate cu Belgia si Germania, intr-un top al tarilor cu cele mai multe zile libere acordate angajatilor, conform unui studiu demarat de compania de consultanta Mercer.
Astfel, conform contractului colectiv de munca, alaturi de cele 21 de zile de concediu de odihna, angajatii romani beneficiaza si de alte noua zile libere, considerate sarbatori legale (prima si a doua zi de Craciun, prima si a doua zi de Paste, 1 decembrie, 1 mai, 1 si 2 ianuarie si Sarbatoarea Rusaliilor), scrie Wall-Street.

Pe acelasi loc cu Romania, Germania si Belgia ofera angajatilor cate 20 de zile de repaos anual, la care se adauga inca 10 zile pentru sarbatori legale.

In ceea ce priveste numarul de sarbatori declarate zile libere prin lege, Romania se situeaza pe locul noua, fiind surclasata de India si Jaopnia (16 sarbatori legale), Slovacia si Coreea de Sud (15), Malta si Spania (14), Austria, Lituania, Slovenia, Taiwan (13). De cele mai putine sarbatori oficiale au parte Marea Britanie si Australia, cu doar 8 zile libere.

Contabilizarea zilelor libere s-a realizat prin adaugarea la numarul zilelor de concediu de odihna anual a numarului sarbatorilor legale din tara respectiva.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.