Triajul epidemiologic se va efectua zilnic, pentru combaterea raspandirii gripei porcine, dupa ce, din data de 1 octombrie era efectuat saptamanal, a anuntat Primaria Capitalei

Pe langa triajul efectuat de medicii si asistentii scolari, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din Municipiul Bucuresti (ASSMB) va distribui elevilor dezinfectant sub forma de gel, potrivit NewsIn.

Triajul epidemiologic zilnic a mai fost efectuat in perioada 15 -30 septembrie.

ASSMB mai anunta ca, de luni, a inceput sa distribuie produse dezinfectante tuturor cabinetelor medicale prescolare, scolare si universitare pe care le administreaza: peste 6.000 de litri de substante dezinfectante atat pentru maini, cat si pentru suprafete, 7.000 de flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor si a clantelor, 60.000 de masti de unica folosinta pentru personalul medico-sanitar din unitatile de invatamant.

Capitala se numara printre focarele de gripa porcina a Romaniei, inregistrand deja doua scoli inchise pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu virusul A/H1N1.

Numarul cazurilor de gripa porcina din Romania a ajuns, luni, la 555, potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. [Spitalele din Romania, in carantina]

  • Patru copii din Timis, diagnosticati cu AH1N1 dupa ce au intrat in contact cu invatatoarea bolnava
Opt persoane din Timisoara, dintre care patru copii, au fost diagnosticate cu virusul AH1N1 si sunt internate la spital, gripa fiind transmisa de catre o invatatoare. Invatatoarea a fost internata sambata, dupa ce de vineri prezenta simptome de gripa noua. Ea se intorsese din Anglia. Tanara invatatoare se ocupa la Scoala Generala nr. 7 de copii care necesita ajutor educational special.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.