Peste 14.000 de someri olteni s-au vazut neputinciosi in fata listei celor doar 27 de posturi vacante, afisata la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca.
In prag de iarna, celor peste 14.000 de someri li s-a pus ieri la dispozitie o ofertsa saraca. Oamenii vin la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) in speranta ca vor gasi un loc de munca insa pleaca dezamagiti de oferta aproape inexistenta, relateaza Adevarul.

„M-am uitat mereu pe lista de locuri de munca, dar nu am gasit niciun serviciu la care sa mi se ofere mai mult de 600 sau 650 lei. Daca mai dau 100 si ceva de lei pe transport, nici nu mai raman cu 500 lei, cat am somaj. Cred ca iarna asta o sa raman in somaj, iar la primavara poate gasesc un serviciu mai bun“, a declarat Marin Predut, de profesie stivuitorist, care a fost concediat in urma cu 6 luni. Acesta are doi copii iar sotia sa este casnica, astfel ca, toti cei patru membri ai familiei traiesc din ajutorul de somaj, de 500 de lei.

Specialistii spun ca cele cateva locuri de munca vacante necesita anumite calificari, de ceea nu sunt cautate de someri. „Multe dintre posturi se adreseaza persoanelor calificate, sau chiar celor cu atestatate in anumite domenii. De aceea sunt mai greu de ocupat. De asemenea, oferta de locuri de munca nu a fost nicodata atat de mica“, a explicat Constantin Catu, directorul adjunct al AJOFM.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.