Administratia Strazilor, institutie subordonata Primariei Capitalei, va investi 24,75 milioane lei (5,9 milioane euro) pentru a trasa 70 kilometri de piste pentru biciclisti si a monta semafoare pentru acestia.
Pe cei 70 de kilometri vor fi trasati 20760 mp de marcaj cu banda performanta adeziva galbena si 1740 mp de marcaj termoplast alb. Semafoarele vor fi montate la intersectiile a 12 mari bulevarde, unde vor fi benzile de biciclisti cu strazile adiacente, conform unui anunt de participare publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

Bulevardele pe care vor fi trasate pistele sunt: Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Stefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Dorobantilor, Calea 13 Septembrie, Bd. Ghencea, Str. Brasov, Str. Drumul Taberei, Str. Drumul Taberei, Soseaua Virtutii, Bd. Timisoara si Calea Crangasi.

Potrivit NewsIn, membrii societatii civile au cerut in mai multe randuri trasarea de trasee pentru biciclisti, dar spun ca simpla aparitie a lor nu va rezolva problemele biciclistilor in traficul bucurestean. Ei spun ca acolo unde exista piste, exista multe capcane pentru biciclisti: gropi, borduri inalte, panouri inalte, masini parcate si pietoni care circula pe acest spatiu.

Primarul Sorin Oprescu a promis ca, odata cu trasarea pistelor, va bloca accesul masinilor pe trotuare, dar pana acum acest lucru nu a fost pus in practica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.