Fostul senator Sergiu Nicolaescu considera ca Armata a actionat "gresit" in decembrie 1989, iar 80 la suta din trageri au fost executate "din greseala".
Sergiu Nicolaescu a avut ieri o intrevedere cu procurorul care instrumenteaza dosarul revolutiei, magistratul militar Dan Voinea, in calitate de martor. La iesire, Nicolaescu a declarat ca in decembrie 1989 a fost o revolutie si nu o lovitura de stat, iar Armata, dar si Ministerul de Interne pot fi culpabilizate pentru mortii si ranitii de atunci.

Armata a actionat gresit atunci, fiind "o forta, dar fara autoritate", a spus Nicolaescu, care a apreciat ca 80 la suta din trageri s-au facut "din greseala", iar restul au fost actiuni teroriste. Potrivit acestuia, ordinul de deplasare al Armatei la Baneasa a venit de la Victor Athanasie Stanculescu. Nicolaescu considera ancheta de acum, dupa 15 ani, necesara si "ciudata": "Din pacate, rudele celor morti nu vor afla niciodata care este adevarul cu privire la aceste evenimente", crede el.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.