Aproape 30.000 kilograme de carne avand termenul de valabilitate expirat sau fara documente de provenienta au fost descoperite in depozitul unei societati din localitatea Tinaud, judetul Bihor.
Produsele au fost depistate in cadrul unor actiuni mixte ale politistilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Garzii Financiare si Directiei Sanitare Veterinare Bihor. Actiunile s-au desfasurat in perioada 27-28 octombrie si au avut ca obiect controlul mai multor societati comerciale care se ocupa de comercializarea produselor si preparatelor din carne, transmite NewsIn.

"Echipele mixte de control au descoperit in depozitul unei societati comerciale din localitatea Tinaud cantitatea de 18.742 kilograme de carne. Toate produsele, a caror valoare se ridica la aproximativ 19.000 de lei, aveau termenul de valabilitate expirat. In acelasi depozit au mai fost descoperite alte 10.873 kg de carne si preparate din carne, in valoare de 14.000 de lei, pentru care reprezentantii societatii nu au putut prezenta documente sanitar-veterinare de provenienta a marfii“ a declarat inspectorul Alina Dinu, purtatorul de cuvant al IPJ Bihor.

Societatea a fost sanctionata contraventional cu o amenda de 15.000 de lei, iar cele aproape 19.000 de kilograme de carne cu valabilitate expirata au fost confiscate. Totodata, cele 10.873 kg de carne fara documente sanitar-veterinare de provenienta au fost indisponibilizate si oprite de la comercializare pana la prezentarea documentatiei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.