Ovidiu Ohanesian, jurnalistul rapit in Bagdad, s-a prezentat, ieri, pentru prima data, in jurul orei 14.00, in fata procurorilor Sectiei DIICOT din cadrul Parchetului General, pentru a fi audiat in calitate de martor, in dosarul rapirii sale si a celorlalti doi colegi ai sai. Inainte de a intra in biroul anchetatorilor, ziaristul de la Romania Libera nu a declarat nimic mass-media care-l astepta de cinci ore in fata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tacerea lui se poate datora faptului ca subiectul "rapirii jurnalistilor" a fost prea mult dezbatut in presa, si astfel s-a plictisit sa tot acorde interviuri, pe langa cele ale colegilor sai de detentie, iar declaratiile sa fie apoi rastalmacite. De asemenea, se poate spune ca tacerea lui este un raspuns la afirmatiile facute, la "Ziua Justitiei", de catre seful statului, afirmatii ce l-au vizat direct pe Ohanesian.

Refuzul lui Basescu

Presedintele Romaniei a spus ca Ovidiu Ohanesian este prieten cu un fost ofiter SIE, colonelul Dumitrescu, si asculta ce-i zice acest personaj, care in timpul crizei a intoxicat si scurcircuitat negocierile.

Simple unelte

La iesirea de la audieri, dupa aproximativ cinci ore, Ovidiu Ohanesian a facut, totusi, o scurta declaratie, la insistentele ziaristilor care il asteptau. Ohanesian a spus ca se va constitui parte civila in dosarul rapirii numai cand vor exista probe si dovezi.

Despre presedintele Basescu, Ohanesian a afirmat ca este foarte ocupat si poate fi dezinformat usor din aceasta cauza.

Reporterul "Romaniei Libere" sustine ca a aflat, din propria ancheta, cine sunt adevaratii organizatori, dar le va da numele doar la finalul cercetarilor intreprinse de procurori.

Ohanesian a spus ca Hayssam si Munaf nu sunt decat simpli participanti la scenariul rapirii si ca altii sunt adevaratii organizatori.

Hayssam ramane in arest in Dosarul 'Foresta Nehoiu>>

Controversatul om de afaceri sirian, Omar Hayssam, ramane in arest. Aceasta a fost decizia magistratilor Curtii de Apel Bucuresti care au respins solicitarea avocatilor acestuia de a fi cercetat in libertate in dosarul privatizarii Foresta Nehoiu, intrucat lasarea lui in libertate reprezinta un "impediment public". In opinia lor, lipsesc probe certe care sa ateste pericolul social, precum si alte dovezi care sa conduca la implicarea clientului lor in respectiva afacere. "Se vede clar dezinteresul lui Omar Hayssam. El a semnat sapte acte in patru ani, la o societate atat de mare cu peste 1000 de muncitori", ne-au precizat aparatorii afaceristului sirian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.