Companii de asigurare din toata lumea s-au adunat ieri la Forumul International al Riscurilor Catastrofale (ICAR), pentru a discuta despre cat de pregatita este tara noastra pentru un cutremur devastator
"Romania se afla, alaturi de Afganistan, Algeria si Congo, pe lista tarilor cu expunere foarte mare la calamitati naturale si fenomene meteo extreme, precum cicloane tropicale, cutremure, inundatii, alunecari de teren" anunta specialistii ICAR. Expertii nu exclud nici posibilitatea producerii unui tsunami, in cazul unui cutremur in largul Marii Negre, iar lucrurile nu stau bine nici in Capitala, in cazul unui cutremur similar celui din 1977, in conditiile in care in Bucuresti sunt 5.000 de constructii incadrate in gardul I, II sau III de risc seismic.

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei: la un cutremur de peste 7 grade, jumatate din Bucuresti se prabuseste.

Prezent de asemenea la Forumul international al riscurilor catastrofale, Atanasoaiei a avertizat ca in cazul unui cutremur de peste 7 grade Richter, peste 35.000 de constructii din Bucuresti vor fi distruse sau avariate, potrivit Libertatea. Cele mai periculoase zone sunt Centrul Istoric, Buzesti sau Magheru, a adaugat Atanasoaei.

In aprilie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ne-a avertizat la randul sau sa ne asteptam la un seism major in cursul acestui an, in care si-ar putea pierde viata 500.000 de oameni.

Cladirile-cosciug ale lui Oprescu: Primaria a lungit lista seismica cu inca 1.900 de imobile


Un seism comparabil cu cel din '77, produs noaptea, ar ucide 6.500 de bucuresteni

Legea asigurarii obligatorii a caselor ar putea fi aplicata din 1 iulie 2010


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.