Autoritatile romane au fost puse pe jar ieri de patru telefoane anonime care au anuntat amplasarea unor bombe pe aeroporturile internationale "Aurel Vlaicu" din Baneasa si "Henri Coanda". Din fericire, alertele s-au dovedit a fi false, traficul aerian nefiind perturbat.
Primul apel telefonic a fost dat la ora 10.57, urmat la numai opt minute de un altul, ambele anuntand ca in terminalul "Sosiri Internationale" de la Aeroportul "Henri Coanda" a fost amplasata o bomba.

Apelurile au fost primite de personalul unui restaurant aflat in incinta aeroportului. Imediat au fost alertate fortele antitero ale Serviciului Roman de Informatii, care au pornit in cautarea bombei, ajutati de pirotehnisti si de pompierii militari. Directorul Relatii Internationale din cadrul aeroportului, Valentin Iordache, ne-a declarat ca cele cateva zeci de persoane care se aflau la acea ora in terminal au fost evacuate fara nici o problema. "In ultimul timp au fost mai multe alarme si, drept urmare, calatorii s-au mai obisnuit si nimeni nu a intrat in panica".

Directorul Valentin Iordache a mai precizat ca, la ora primirii apelurilor, pe Aeroportul "Henri Coanda" nu urma sa aterizeze sau sa decoleze vreo aeronava care sa transporte persoane importante, care ar fi putut fi tinta unui atac terorist.

Alarme in serie

Nici nu se linistisera bine apele la "Henry Coanda", cand, la 11.20, la Aeroportul Baneasa a fost primit un alt apel de amenintare cu bomba, urmat de un altul la doar cateva minute. Zona a fost evacuata o ora, timp in care un echipaj de pirotehnisti a verificat fiecare coltisor. Si de aceasta data alarmele s-au dovedit false. "In ambele cazuri, si la "Henri Conda", si la Baneasa, au fost voci de barbati. Diferite. Au fost doua echipe ale SRI care au intervenit in cele doua locuri pentru controale pirotehnice, dupa ce am evacuat complet zona", ne-a declarat Marius Bercaru, purtator de cuvant al SRI.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.