Viorel Hrebenciuc a recunoscut, luni seara, ca a intermediat o afacere intre Omar Hayssam si un grup de investitori americani in domeniul imobiliar. In cadrul emisiunii "Nasul" de la B1 TV, Hrebenciuc a povestit ca a fost rugat de investitorii americani sa intervina pe langa Hayssam pentru a-l convinge sa scada pretul unui teren situat in buricul Capitalei pe care americanii voiau sa-l cumpere.

E prima data cand deputatul PSD admite ca a avut relatii destul de apropiate cu Omar Hayssam. Comisia de Integritate Morala a PSD a ignorat pana acum relatia dintre Hrebenciuc si Hayssam, refuzand sa-l ia la puricat pe Viorel Hrebenciuc, preferand sa se ocupe de "pestii cei mici": Nora Rebreanu, Mircea Ursache, Dan Tudorache, Petre Salcudeanu.

Afaceri imobiliare

Viorel Hrebenciuc a intervenit telefonic in emisiunea "Nasul" pentru a da explicatii in legatura cu acuzatia ca i-ar fi cerut lui Omar Hayssam un milion de dolari pentru a-i rezolva problemele pe care acesta le avea cu justitia romana. Informatia a fost publicata recent in ziarul "Gandul", care reproduce o declaratie a lui Munaf, data in dosarul rapirii ziaristilor. Reproducem fragmente din interventia lui Viorel Hrebenciuc in emisiunea"Nasul":

Viorel Hrebenciuc: Domnule Moraru, din nefericire pentru dumneavoastra, nu sunt un personaj-cheie. (...) Eu, in primul rand, m-am intalnit in cursul lunii martie cu Omar Hayssam de doua ori, dar niciodata nu s-a pus in discutie o asemenea suma pentru justitie si asa mai departe. Sub nici o forma.

Radu Moraru: Dar ce ati discutat? Ca e interesant.

Viorel Hrebenciuc: Un grup de investitori americani in "real estate" are un teren care este in vecinatatea terenului pe care-l detine Omar Hayssam intr-o zona rezidentiala din Bucuresti. Se pune problema sa se faca un mare proiect acolo. Acesti oameni negociau cu Omar Hayssam cumpararea acestui teren. Omar Hayssam cerea o suma imensa. Stiind ca-l cunosc pe Hayssam, m-a rugat sa ne intalnim la el, poate mai lasa din aceasta suma. Asta a fost toata discutia.

Radu Moraru: V-ati facut agent imobiliar.

Viorel Hrebenciuc: Discutia a fost de cate 10 minute de fiecare data, nu in restaurant, pur si simplu a fost pe strada, iar acasa a fost in curtea casei, nu inauntru, nu in alta parte.

Radu Moraru: Dar, iertati-ma, ca acum stiti cum e. E de caterinca acum. Cand discuti o afacere de milioane, il tii in curte pe Hayssam?

Viorel Hrebenciuc: Pai dar unde?

Radu Moraru: Dar totusi asta cu intalnitul in curte, nu va cunoasteati, l-ati chemat in curtea casei?

Viorel Hrebenciuc: Nu l-am chemat. L-am sunat, am stat de vorba, el venea sau pleca din spital, era in trening imbracat. Efectiv, eu trebuia sa plec, aveam o emisiune sau nu stiu ce, unde trebuia sa plec. A fost o discutie, efectiv, de cateva minute. El si-a mentinut pozitia cu pretul terenului, de atunci s-a incheiat acest lucru.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.