Inspectorul general al Politiei Romane, Petre Toba, s-a intalnit, marti, cu oficiali FBI, printre care directorul Directiei de Criminalitate Informatica, Shawn Henry
In timpul intrevederii, au fost abordate aspecte ale cooperarii bilaterale, insistandu-se pe identificarea unor noi modalitati de dezvoltare a colaborarii dintre FBI si Politia Romana, in special in domeniul combaterii criminalitatii organizate, relateaza NewsIn.

Totodata, Petre Toba a solicitat sprijinul FBI pentru organizarea unui curs de specializare in domeniul "Profiling", pentru stabilirea personalitatii infractorilor dupa urmele lasate la fata locului. "Se doreste, astfel, introducerea acestor tehnici in activitatea zilnica a ofiterilor de politie romani", se arata in comunicatul Politiei.

Tot marti, directorul Directiei de Criminalitate Informatica, Shawn Henry, si directorul Biroului de Relatii Internationale al FBI, Sean Joyce, au avut o intalnire cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.