Comitetul Stiintific pentru Decernarea Premiilor Turismului Elvetian a anuntat oficial Primaria Sighisoara ca orasul a primit premiul "Bijuteria medievala a Romaniei" la categoria "Destinatie care trebuie descoperita", informeaza NewsIn.
„Comitetul pentru decernarea Premiilor Turismului Elvetian are placerea sa invite orasul Sighisoara la Lugano cu ocazia Targului International Elvetian al Vacantelor (29 octombrie – 1 noiembrie 2009) pentru a ridica prestigiosul premiu si pentru a putea profita de numeroasele beneficii si conditii favorabile rezervate special pentru dumneavoastra”, se arata in scrisoarea transmisa municipalitatii.

„Fascinantul si infloritorul trecut, unicitatea medievala si flerul romantic, pozitia sugestiva pe Valea Tarnavei Mari, vechiul oras cu ziduri medievale, cu alei si stradute caracteristice, casa natala a Printului Vlad Tepes si legenda lui Dracula, numeroasele cladiri istorice, ca si Turnul cu ceas si Biserica Manastirii, sunt cateva din motivele care ne-au determinat sa desemnam aceasta prestigioasa consideratie Sighisoarei”, se arata in motivatia Comitetului stiintific pentru Decernarea Premiilor Turismului Elvetian.

Scopul acestui eveniment este sa promoveze un turism de inalta calitate, sa protejeze regiunile naturale si patrimoniul cultural, sa incurajeze competitivitatea si standarde cat mai ridicate ale serviciilor, dar si prezentarea acestora publicului elvetian, destinatii care se diferentiaza intre ele prin merite speciale si merita reprezentate si gazduire de orasul Lugano. „Ca destinatie premiata veti avea parte de o mare vizibilitate si promovare prin partenerii nostri mass media, deoarece Comitetul nostru stiintific a pregatit un pachet promotional pentru a va creste vizibilitatea pe teritoriul nostru timp de un an. Premiul va ofera posibilitatea de a avea contact cu persoane importante si promisiunea pietelor elvetiene si din Italia de Nord de a promova cu succes atractivitatea destinatiei dumneavoastra”, se arata in scrisoarea primita de primarul Sighisoarei, Dorin Danesan.

Acesta a declarat marti corespondentului NewsIn ca este deosebit de onorat de aprecierea pe care Sighisoara a castigat-o pe plan international. „Este un lucru foarte important sa fim singurul oras din Romania nominalizat pentru un premiu la Lugano. Sper ca asa cum Sibiul a fost capitala europeana, noi sa fim capitala medievala a Europei. Ma straduiesc sa finalizam reabilitarea Cetatii Medievale pentru ca turistii sa fie primiti asa cum se cuvine”, a declarat Dorin Danesan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.