In fiecare an, 12,9 milioane de copii sunt nascuti prematur, dintre care un milion mor in prima luna de viata, releva primul raport global cu privire la acest subiect, citat de CNN.
In urma cercetarilor, organizatia non-profit March of Dimes indica un procent de 10% de copii nascuti inainte de 37 de saptamani. Peste 85% dintre cazuri se inregistreaza in Asia, cu aproape 7 milioane de nasteri premature, si in Afica, peste 4 milioane de astfel de cazuri, relateaza CNN.

In tarile favorizate, precum SUA sau Canada, numarul copiilor nascuti prematur este de doar 500.000, insa in crestere cu 36% fata de acum 30 de ani.

"Nasterile premature constituie o problema globala de mare anvergura, exigenta in ceea ce priveste resursele emotionale, psihice si financiare ale famililor, afectand totodata si sistemul medical si economia unei tari", a declarat presedintele organizatiei, Jennifer Howse.

Una dintre cauzele principale o constituie sarcinile la varste de peste 35 de ani, dar si folosirea tratamentelor de fertilitate.

Copiii care supravietuiesc totusi nasterilor premature se confrunta de-a lungul vietii cu multiple riscuri de sanatate, printre care afectiuni ale sistemului nervos, ce provoaca probleme de vedere, auz, dizabilitati psihice si alte afectiuni cronice.

Cat despre prevenirea nasterilor premature, March of Dimes indica necesitatea unui transfer de informatii catre mame mai puternic, in ceea ce priveste factorii de risc, printre care diabetul, nutritia, problemele de greutatea, precum si consumul de tigari si cafea. Ma mult, femeile care s-au confruntat o data cu o astfel de nastere prezinta un risc ridicat de repetare a situatiei, avertizeaza organizatia.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.