Primarita comunei sucevene Voitinel, Maria Plesca (PSD), a fost talharita, in noaptea de sambata spre duminica, in propria casa, de patru persoane, fiind lovita cu un pistol in cap si legata de maini si de picioare.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, inspectorul Gabriel Pantiru, in noaptea de sambata spre duminica, patru persoane necunoscute, cu fetele acoperite cu cagule, au patruns cu forta in locuinta Mariei Plesca, primarul comunei Voitinel.

Aceasta a fost lovita cu un pistol in frunte, i-a fost pusa o perna pe fata si a fost legata de maini si de picioare. Se pare ca cele patru persoane au reusit sa fure bijuterii si suma de 4.000 de lei, dupa ce au rascolit prin toata locuinta, potrivit NewsIn.

Dupa plecarea talharilor, Maria Plesca a reusit sa se dezlege si a anuntat politia. Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa complexa, sub directa coordonare a sefului IPJ Suceava, comisarul sef Ioan Nicusor Todirut, fiind instituite filtre in zonele limitrofe comunei Voitinel.

In urma activitatilor desfasurate de politisti a fost identificat, in noaptea de sambata spre duminica, unul dintre suspecti, Constantin Nita, un barbat de 39 ani din orasul Vicovu de Sus. El a fost retinut si urmeaza sa fie dus la instanta cu propunere de arestare preventiva pentru talharie si violare de domiciliu.

Organele de ancheta au dispus si ridicarea autoturismului apartinand lui Constantin Nita, in vederea efectuarii cercetarilor, existand indicii ca acesta a fost folosit la comiterea jafului.

Sotul Mariei Plesca, Ilie Parghie, politist, sef de post in comuna vecina Galanesti, nu se afla acasa in noaptea de sambata spre duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.