Consolidarea cladirii Primariei Capitalei va costa 52,13 milioane lei (12,4 milioane euro), licitatia urmand sa se desfasoare pe 19 noiembrie, iar durata lucrarilor va fi de 30 de luni, conform unui anunt de participare postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.
Conform memoriul tehnic care face parte din documentatia de licitatie, consolidarea nu presupune mutarea sediului Primariei Municipiului Bucuresti, asa cum sustine primarul Sorin Oprescu, noteaza NewsIn.

In memoriu se arata ca, "pentru asigurarea functionalitatii cladirii pe toata durata executarii lucrarilor de consolidare, se propune adoptarea procedeului izolarii antiseismice a bazei cladirii ca o solutie alternativa la conceptul de consolidare clasica, ce necesita intreruperea totala sau partiala a activitatii celor doua institutii (primarie si prefectura - n.r". Documentul mai precizeaza ca "prin aplicarea procedeului izolarii antiseismice a bazei cladirii, lucrarile strict necesare punerii in siguranta a structurii de rezistenta a cladirii se desfasoara numai la nivelul subsolului".

Luni, Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) a respins un proiect de hotarare al primarului, prin care Primaria Capitalei ar fi platit 224.000 de euro pe luna, timp de trei ani, firmei cu datorii SC Iliotomi Grup SRL, pentru inchirierea spatiului unde ar urma sa se mute municipalitatea pe durata consolidarii sediului din Bd. Regina Elisabeta.

Oprescu a spus, inca de la instalarea in functie, ca solutia izolarii antiseismice nu este fezabila, deoarece activitatea administrativa nu poate continua in timpul lucrarilor, iar costurile sunt foarte mari. "Din experienta pe care o am de la Spitalul Municipal, stiu ca nu se poate lucra in timp ce se consolideaza o cladire. Solutia propusa este una japonezo-americana, care costa foarte mult si nu pot fi de acord cu ea", a spus Oprescu.

Solutia izolarii a fost propusa pe vremea fostului primar Adriean Videanu care a declarat, in timpul mandatului sau, ca lucrarile nu vor afecta activitatea Primariei Capitalei, "solutia tehnica pentru punerea in siguranta a imobilului permitand acest lucru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.