Filmul "Francesca", cu scenariul si regia semnate de Bobby Paunescu, va avea premiera romaneasca astazi, iar de maine va rula in cinematografele din Bucuresti si din tara. Producatorii spera sa recupereze din incasari investitia de peste 700.00 de euro.
Prezentata presei, in avanpremiera, ieri, pelicula lui Paunescu a demonstrat ca dezvolta o suma de probleme mult mai consistenta decat aceea a emigrarii din Romania, care, din cauza replicii unuia dintre personaje, a provocat reactiile critice ale Alessandrei Mussolini si ale primarului Veronei.

De altfel, la conferinta de presa de dupa avanpremiera, producatorul peliculei, Cristi Puiu, a subliniat ca scandalul din Italia, de dupa proiectarea filmului la Festivalul de la Venetia, i se pare "o gluma proasta".

Dincolo de scandalul Mussolini si de valurile starnite odata cu acesta, "Francesca" se prezinta drept o fresca sociala care vorbeste despre prejudecatile, neputintele si, mai ales, iluziile omului de rand din Romania de azi.

Visul unei vieti mai bune in Italia si cel al unei afaceri mijlocite de coruptie si camatarie se impletesc, astfel, intr-un scenariu inspirat si credibil, pe care Paunescu si l-a dorit transformat in film dupa "episodul Mailat" din 2007. "Ideea acestui film o vedeam finalizata daca o scriu si o regizez eu", a explicat Bobby Paunescu dorinta de a fi atat regizor, cat si scenarist. Nu din orgoliu sau din ambitii nemasurate, ci pentru a obtine pe marele ecran exact povestea pe care o vedea, atunci, cu ochii mintii.
Rezultatul, obtinut prin casa de productie a lui Cristi Puiu, Mandragora, se arata mai mult decat promitator pentru un debut regizoral in lungmetraj, comenteaza NewsIn.

"Francesca" va rula si pe marile ecrane din Europa, in urma unor contracte care vor fi semnate cu distribuitorii, iar selectionarea peliculei in noua festivaluri demonstreaza, o data in plus, interesul pentru primul lungmetraj al lui Paunescu. Un interes indreptatit de calitatile filmului, dintre care pare sa se detaseze veridicitatea povestii.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.